Äventyr

Ekonomi

Ilmar Reepalu om Välfärdsutredningen

”Vi behöver reglera vinsterna i välfärden”
(PUBLICERAD 2016-03-18)

Vinstuttagen. Det är dags att erkänna bristerna i dagens system. Det finns ett tydligt behov av att reglera möjligheten till vinstuttag. Vi behöver en välfärd som bygger på tillit och där medborgarnas behov tillgodoses. Detta är viktigare än att värna stora vinster för välfärdskoncernerna, skriver Ilmar Reepalu, regeringens särskilda utredare.
Läs mer...

Kerstins kommentar:

Mycket bra artikel av Ilmar Reepalu. Läs mer om detta i "Välfärden sviker oss - om maktutövande som hindrar tillit och jämlikhet" 2016, Ögren Kerstin. Boken finns att köpa på Bokus.com.

Debattinlägg från Svensk Näringsliv om vinster i välfärden

Ilmar Reepalus förslag om vinster i välfärden innebär att de allra flesta företagen inom vård, skola och omsorg inte kan bedriva sin verksamhet. Det får inte bli verklighet, utan vad som behövs är tuffare kvalitetskrav för såväl offentlig som privat välfärdsverksamhet, skriver Caroline af Ugglas och Anders Morin på Svenskt Näringsliv.
Läs mer...

Debattinlägg från V om vinster i välfärden

”I stället för tillit har vi fått ökad kontroll och i stället för kvalitet i fokus har vi fått stressad personal som tvingas göra svåra prioriteringar.”
Läs mer...

Sverige är mer korrupt än vi tror

Vår självbild har fått sig en allvarlig törn!
Så de senaste dagarnas avslöjanden, som bland annat hämtats ur de så kallade Panamadokumenten kommer som en ordentlig käftsmäll på Hederliga herrns redliga trut.
Läs mer...

Överklassen måste få hjälp ur riskmiljöerna

Ingen föds till brottsling.
”Däremot kan såväl genetiska faktorer som tidigt förvärvade biologiska egenskaper medföra att vissa barn har större benägenhet än andra att utveckla tidiga beteendemönster som innebär ökad risk för framtida kriminalitet”, skriver Brottsförebyggande rådet i ”Kriminell utveckling – tidiga riskfaktorer och förebyggande insatser” (BRÅ-rapport 2001:15).
Läs mer...

”Moralisk kollaps på högsta nivå”

Vi förväntar oss att de som sitter högst upp i samhällstoppen ska ha en moral och en etisk kompass som vägleder dem i deras beslut.
Läs mer...

Fem välfärdsmiljarder rakt ner i skatteplanerarnas fickor

Nu har Skatteverket på nytt granskat bolagen inom välfärdssektorn – företag som bedriver verksamhet inom exempelvis vård, skola och omsorg.
Läs mer...

De rödgröna överens om hur vinsterna ska minskas i välfärden

PUBLICERAD i DN. 2017-08-21

Regeringen och Vänsterpartiet är överens om att lägga fram ett förslag mot vinster i välfärden senare i höst. Det kommer inte att bli något totalt vinstförbud, men kraftiga begränsningar väntar välfärdsbolagen om förslaget går igenom. – Vi är överens om huvuddragen, men det återstår en del detaljer, säger civilminister Ardalan Shekarabi (S).
Läs mer...

© Communis 2018

Communis